DCU-BTD, Цифрово управляващо устройство

165,00 лв.
  • Марка: Vernier
  • Кат. номер: DCU-BTD
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Цифрово управляващо устройство (DCU). Улеснява използването на цифровите изходни линии на интерфейс за управление на DC електрически устройства. Позволява управление на двигатели, лампи, светодиоди, зумери и други електрически компоненти с постоянен ток. Работи с всеки интерфейс на Верние, който има поне един DIG порт (SensorDAQ, LabPro и всички модели на LabQuest). Може да се използва за създаване на проекти, базирани на сензори, като алармени системи, контролирана температура, автоматизирани научни инструменти, кинетични скулптури и интелигентни роботи. Проектите на DCU са чудесен начин за въвеждане на STEM, инженеринг, електроника, програмиране или математиката на обратната връзка и контрола. Доставя се заедно с ръководство за работа.

 

Описание

 

Това цифрово управляващо устройство (DCU-BTD) осигурява идеален начин за прилагане на научните стандарти от следващото поколение (NGSS) в класната стая. Ангажиращото качество на проектите на DCU ще се харесат на студентите, които не е задължително да бъдат привлечени от инженерни или компютърни програми. В допълнение, проектите на DCU могат да бъдат достатъчно прости и бързи, за да се интегрират лесно във вашата учебна програма, базирана на сензорите на Vernier. За тези студенти, които искат повече, DCU може да се използва за създаване на забавни проекти, базирани на сензори, като например питейна чешма с контролирано движение или автоматизиран маншет за кръвно налягане.

 

Управлението на електрическото устройство е лесно с помощта на софтуера DCU и Logger Pro или чрез използването на вашия LabQuest 2 (версия 2.7 или по-нова).

 

DCU се свързва с интерфейсите на Vernier по същия начин, както това се прави за цифровите сензори; просто го свържете към цифров порт и светодиодът на DCU ще предостави обратна връзка, че е правилно свързан.

 

Има два лесни начина за свързване на електрическо устройство към DCU; свържете вашето електрическо устройство към щифтовете за захранване на DCU или завийте кабелите на електрическото устройство във винтовата клема на DCU. След като електрическото устройство е свързано към DCU ще е необходимо външно захранване, например чрез захранване от LabQuest или LabPro (не са включени в комплекта). Стартирайте Logger Pro и започнете да използвате DCU, за да стартирате евтина STEM активност от прости електронни компоненти.

 

DCU може да се контролира и с помощта на софтуера National Instruments LabVIEW for Education. В допълнение, DCU може да бъде свързан към Arduino или NI myDAQ.

 

Доставя се заедно с ръководство за работа.

 

Спецификация

 

Изходни линии

6 (софтуерът Logger Pro позволява независим контрол на първите 3 реда)

Максимален ток на всяка линия

600 mA

Допустимо захранване и изходно напрежение

5 до 12 волта

 

 

Поръчка

Цените са без ДДС.

При поръчки над 100,00 лв. транспортните разходи са за сметка на изпращача (Биоевибул ЕООД).

Плащане: по банков път или с наложен платеж.

При Поръчка, моля да изпратите данни за фактура и адрес за доставка:

Т/Ф: 029559539
М: 0888625915
E: office@bioevibul.com