PH-BTA, pH сензор (електрод)

225,00 лв.
 • Марка: Vernier
 • Кат. номер: PH-BTA
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Сензор (електрод) за измерване на рН. Препоръчва се за средните училища, гимназии, техникуми, колежи и университети. Не може да работи самостоятелно – използва се с интерфейсните устройства LabQuest 2, LabQuest Mini и Go!Link.

 

Описание:

 

Този рН сензор (рН електрод) се използва точно както бихте го направили с традиционния рН метър. Той обаче притежава допълнителните предимства на автоматизираното събиране на данни, графики, както и анализ на данните. Типичните дейности, които използват рН сензора, включват:

 • Титруване на киселини с основи;
 • Изследвания на различни хранителни киселини и основи;
 • Мониторинг на промяната на рН по време на химични реакции;
 • Измерване на промяната на рН в аквариум в резултат на фотосинтезата;
 • Анализ на качеството на водата в реки и езера

 

рН сензорът не може да работи самостоятелно, а изисква използване на едно от следните интерфейсни устройства:

 • LabQuest 2 - мощен и интуитивен интерфейс - самостоятелно устройство за събиране на данни от над 80 броя различни датчици и сензори. Вградени GPS и акселерометър, безжична връзка през Wi-Fi и Bluetooth. Сензорен екран с възможност за touch и stylus навигация. Доставя се напълно готов за самостоятелна работа, заедно със специализирания Logger Pro софтуер;
 • LabQuest Mini - включва се към компютър през USB порт и е съвместим с повече от 50 броя сензори. Притежава 3 броя аналогови входа и 2 броя цифрови входа. Доставя се със специализиран софтуер - Logger Lite;
 • Go!Link - включва се към компютър през USB порт и е съвместим с 40 броя сензори. Притежава един аналогов вход. Доставя се със специализиран софтуер - Logger Lite.

 

Работата с рН сензора следва следната обща процедура: свързвате рН сензора към интерфейсното устройство, стартирате софтуера за събиране на данни и отчитате резултатите.

 

рН сензорът може да работи със следните видове софтуер:

 • Logger Pro 3 – платен иновативен софтуер за събиране и анализ на данни за Windows и Mac компютри. Софтуерът може да се използва с интерфейсите LabQuest 2, LabQuest Mini или Go!Link.
 • Logger Lite – безплатен базов софтуер за събиране и анализ на данни от интерфейсни устройства LabQuest 2, LabQuest Mini или Go!Link. Предназначен за Windows и Mac компютри.

 

Колибриране на рН сензора:

За много експерименти, калибрирането на рН сензора не е задължително. Всеки сензор преди експедиране се калибрира и тази калибровка се използва по подразбиране от интерфейсното устройство и софтуера. Ако е необходимо калибриране то може да се извърши с помощта на Logger Pro 3 софтуера. Калибрирането с помощта на софтуера е много лесно и отнема само няколко минути.

 

Доставя се заедно с капачка за електрода пълна с разтвор за съхраняване на рН електроди (pH 4/KCl разтвор).

 

Спецификация:

 

Вид

Запечатано, гел напълнено епоксидна тяло, Ag / AgCl

Диаметър

12 mm

Време за реакция

90% от крайното измерване за 1 секунда

Температурен обхват

5 … 80°C

рН обхват

0 … 14 рН

рН точност

±0,2 рН

 

Поръчка

Цените са без ДДС.

При поръчки над 100,00 лв. транспортните разходи са за сметка на изпращача (Биоевибул ЕООД).

Плащане: по банков път или с наложен платеж.

При Поръчка, моля да изпратите данни за фактура и адрес за доставка:

Т/Ф: 029559539
М: 0888625915
E: office@bioevibul.com