GDX-RAD, Go Direct монитор на радиацията

500,00 лв.
  • Марка: Vernier
  • Кат. номер: GDX-RAB
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Иновативно устройство за радиационен мониторинг на алфа, бета, гама и рентгенови лъчи. Директно се свързва безжично чрез Bluetooth® или жична чрез USB към вашата платформа  (компютър, телефон, таблет, LabQuest). Събирането на данни, техния обмен и анализ става с безплатното програмно обезпечение за Chrome™, iOS®, Android™, Windows® и MacOS™ Graphical Analysis™ 4 app. Доставя се заедно с микро USB кабел и ръководство за работа. Доставя се заедно с микро USB кабел и ръководство за работа.

 

Описание:

 

Go Direct радиационният монитор е предназначен да изследва статистиката на радиация, скорост на ядрения разпад и да следи за продукти на разпад на радона. Той е лесен за използване сензор, който се състои от тръба с Гайгер-Мюлер брояч, монтиран в малка и здрава пластмасова кутия. Тънък прозорец, защитен с метален екран позволява лесно откриване на алфа, бета и гама радиацията. Всяка детекция се показва на мигащ червен LED индикатор и може също така да бъде придружена от допълнителен аудио сигнал.

 

Go Direct радиационният монитор може да се използва в най-различни експерименти:

  • Определяне на полуразпада на изотопи.
  • Изследвайте радиационната защита.
  • Откриване на фона на радиационни източници.

 

Go Direct радиационният монитор се захранва с акумулаторна батерия, която предлага дълъг живот и осигурява постоянна готовност за работа. Капацитетът на батерията може да бъде видяна по всяко време като се използва безплатния Graphical Analysis™ 4 app. Ако батерията се изтощи, просто свържете сензора към кабела за зареждане (по време на зареждане, събирането на данни не се прекъсва).

 

Graphical Analysis™ 4 app е новото свободно програмно обезпечение за Chrome™, iOS®, Android™, Windows® и MacOS™ за събиране, обмен и анализ на данни от датчици и сензори на Vernier.

 

Жична или безжична-гъвкавост при избора:

Go Direct радиационният монитор се свързва директно към вашето мобилно устройство, Chromebook, или компютър с помощта на нашия безплатен  Graphical Analysis™ 4 app. Не е необходимо допълнително оборудване или софтуер. Go Direct устройствата могат да бъдат използвани чрез жична USB или безжично чрез Bluetooth връзка. Това ви дава възможност да изберете най-доброто решение за вашата класна стая или лаборатория.

 

Доставя се заедно с микро USB кабел и ръководство за работа.

 

Спецификация:

 

Сензор

LND 712 (или еквивалентен) халогенна GM тръба с прозорец, 1.5 - 2.0 mg/cm2

Измервани параметри

Чувствителен към алфа, бета, гама и рентгенови лъчи

Захранване

акумулаторна 300 mAh батерия, зареждана чрез USB кабел

Индикация

Червен LED мигащ светодиод при откриване на радиация

По избор - аудио сигнал при откриване на радиация

Комуникация

Безжична: Bluetooth

Жична: USB

 

Поръчка

Цените са без ДДС.

При поръчки над 100,00 лв. транспортните разходи са за сметка на изпращача (Биоевибул ЕООД).

Плащане: по банков път или с наложен платеж.

При Поръчка, моля да изпратите данни за фактура и адрес за доставка:

Т/Ф: 029559539
М: 0888625915
E: office@bioevibul.com